ELMA ÇEŞİTLERİ - BUCKELEY GALA />

22/08/2018

unifarm fidancılık, elma yetiştiriciliği, Elma çeşitleri, yerli elma çeşitleri, bodur elma çeşitleri, BUCKELEY GALA, elma çeşitleri resimli

Fidan üretim tesislerimizde en kaliteli, sağlıklı ve doğru fidanlar sizleri bekliyor...

ELMA ÇEŞİTLERİ

BUCKELEY GALA:

BUCKELEY GALA

Buckeye Gala, derin bordo şeritli, oldukça renkli, neredeyse koyu kırmızı bir elmadır. Lezzeti keskindir. Bu elma soslar ve elma sirkesi için harikadır. Buckeye Gala elma, özellikle buzdolabında saklandığında çok uzun bir raf ömrüne sahiptir.

Güzel renkli Gala. Meyvesi, belirgin koyu kırmızı çizgili parlak kırmızı renktedir. Taze tüketilebileceği gibi, turta vb pişirme ve kurutma için idealdir. Uygun depolamada 7 aya kadar saklanabilir. 1994 yılında Ohio'da doğmuş olan bir türdür. Ağustos ortasına doğru olgunlaşır.

Orijini: A.B.D.

Ağaç özellikleri: Ağaçları oldukça kuvvetli ve yarı dik gelişir. Meyve Özellikleri Meyveleride orta irilikte bazende çok iridir.Çok Verimlidir. Meyve kabuğu sarı zemin üzerine %80-90 kırmızıdır. Renk oluşumu diğer gala çeşitlerine göre daha önce başlar ve daha yoğun şekildedir. Meyve kabuğunun tamamına yakını yoğun kırmızı renktedir. Meyve aromalı ve mükemmel lezzete sahiptir.

Meyve Özellikleri:  Meyve eti beyaz, oldukça sert ve tatlı bir yapıya sahiptir.

Hasat Zamanı: Ağustos ayının ikinci haftasıdır.

Tozlayıcılar: Golden Delicius, Fuji, Granny Smith  Stark Süper Kırmızı Fuji, Starkrimson Red Delicious

Notlar: Elmalar birçok toprak tipini tolere eder, ancak iyi drene edilmiş tınlı topraklarda en iyi şekilde büyür. Elma kış aylarında soğuk, ılımlı yaz sıcaklıkları ve orta ila yüksek nem oranıyla tam güneşte en iyi şekilde büyür. En az haftada bir kere olmak üzere düzenli sulama yapılmalıdır. Toprağı eşit olarak nemlendirin, ancak fazla ıslak tutmayın. Elmalar, normalde ağaçların kış sonlarında hala hareketsizken yapılan budamadan yararlanır. Elma ağaçları 100 yıl veya daha fazla yaşayabilir.

Karakteristik Özellikleri:

BUCKELEY GALA

Çiçek Rengi: Beyaz
Meyve Rengi: Kırmızı
Meyve Boyutu: Orta
Tozlaşma İhtiyacı: Tozlayıcı gerekli
Olgunlaşma/Hasat: Ağustos sonu
Gölge/Güneş: Tam güneş
Toprak Bileşimi: Tınlı
Toprak Nemi: İyi drenajlı
Toprak pH seviyesi: 6.0 - 7.0
Tadı: Tatlı
Dokusu: İnce, gevrek
Kışlama Zamanı: 500-700 saat
İlk Meyve Verme Süresi: 2 - 5 yıl

Olgunlaşma Boyutu: 

Bu çeşitliliğin olgunlaşma boyutu, seçtiğiniz versiyona bağlıdır:

Yarı Bodur: 3,5-4,5 m uzunluk X 3,5-4,5 m genişlik
Bodur:  2,5-3 m uzunluk X 2,5-3 m genişlik 

Önerilen Dikim Aralığı:

Bu çeşidin büyümesi için gereken alan, bitkinizin boyutuna bağlıdır:

Yarı Bodur: 3,5-4,5 m x 3 m
Bodur: 2,5-3 m x 3 m
Diğer ağaçlar ve binalardan 3,5 m uzaklıkta
.